Vrhunski ERP za vrhunsko poslovanje

Sure Step Metodologija

Microsoft Dynamics Sure Step metodologija je sveobuhvatna metodologija kojom se implementira Microsoft Dynamics 365 ERP sustav.

Implementacija tako opsežnog i zahtjevnog sustava kao što je Dynamics 365 Business Central može sa sobom donijeti visoke troškove i rizike za partnere i za klijente. Zbog toga je Microsoft uveo ovu metodologiju implementacije kako bi olakšao sam proces i omogućio partnerima brzo rješavanje problema.

Planiranje poslovnog procesa
N

Uspješnost implementacija

Zahvaljujući Sure Step metodologiji implementacije završavaju uspješno, na vrijeme i ostaju unutar budžeta. Sure Step je moguće pratiti u svim slučajevima i za sve vrste implementacije. Uz tu metodologiju, implementacija Dynamicsa 365 sustava je brza i kvalitetna, s minimalnim rizicima i smanjenim troškovima, što rezultira većim zadovoljstvom krajnjeg korisnika.

N

Standardizirani procesi

Sure Step metodologija opisuje standardizirane procese kojima se implementira Dynamics 365 sustav. Sadrži se od detaljno opisanih faza i aktivnosti koje je potrebno pratiti kako bi se uspješno dovršio svaki stupanj određene implementacije. Sure Step također sadrži predloške, alate i linkove koji vode na dodatne materijale koji se mogu pronaći izvan Sure Step programa.

Na kakve projekte se Sure Step metodologija može primijeniti?

Sure Step metodologija se može primijeniti na sve vrste projekata:

Organizacija projekta

Standardni

Standardni (Standard): koristi se u svrhu implementacije Microsoft Dynamics 365 ERP sustava na jednoj lokaciji, sa specifičnim značajkama te srednje kompleksnim do kompleksnim prilagođavanjima.

Brzi

Brzi (Rapid): koristimo kako bismo implementirali Microsoft Dynamics 365 sustave u situacijama s ograničenim područjem primjene u kojima se zahtjeva implementacija osnovnih značajki i/ili kada se klijentovi poslovni procesi ne smatraju kompleksnima.

Enterprise

Enterprise: koristi se kada se implementacija Microsoft Dynamics 365 ERP sustava provodi u kompleksnim slučajevima ili u slučaju globalnih organizacija/organizacija s više poslovnih lokacija.

Agilni

Agilni (Agile): ova vrsta projekta se koristi za srednje kompleksne do kompleksne implementacije na jednoj lokaciji. Ovim projektom klijenti imaju veću kontrolu nad konačnim proizvodom jer mogu promijeniti smjer razvoja rješenja te same implementacije.

Nadogradnja

Nadogradnja (Upgrade): koristi se kako bi se postojeća verzija Microsoft Dynamics 365 rješenja nadogradila na iduću verziju

Koje su faze Sure Step metodologije?

Sure Step metodologija se dijeli na šest glavnih i dvije dodatne faze.

Dvije dodatne faze za koje Sure Step metodologija nudi podršku su optimizacija (analiza sustava kako bi se odredilo kako ga optimizirati za najbolje performanse) i nadogradnja (spomenuta prethodno).

Glavne faze Sure Step metodologije su:

h

Dijagnostika

U ovoj se fazi analiziraju poslovni procesi klijenta na visokoj razini - započinje se projekt te dogovaraju pristup i opseg projekta.

1
U

Analiza

U fazi analize identificiraju se poslovni procesi u svrhu boljeg razumijevanja istih te samog poslovanja.

2
j

Dizajn

U ovoj fazi se pronalazi način kako implementirati postojeće procese i potrebe klijenta u Dynamicsu 365. Ako u ovoj fazi postoji više mogućih rješenja, potrebno je odabrati najbolju strategiju za konkretni slučaj.

3

Razvoj

Najveći dio rada na programiranju se odvija u ovoj fazi. Adaptiraju se postojeće značajke, stvaraju se nove te se migriraju podaci. Svaka se značajka testira te se zatim provodi i sigurnosno testiranje. Faza razvoja je gotova kada je većina značajki testirana i podaci su migrirani.

4

Uvođenje

U ovoj fazi ERP sustav se postavlja kod korisnika te se radi obuka ključnih korisnika. Također se provode testiranja po određenim korisničkim scenarijima na razini sustava. Kada je sustav pokrenut i sva testiranja završe uspješno te se napravi konačna migracija matičnih podataka, uvođenje je gotovo.

5
N

Produkcijski rad

Faza rješavanja otvorenih pitanja i finaliziranja projekta. Nakon završetka projekta korisniku nastavljamo pružati stalnu podršku (za aktivnosti nastale nakon završetka projekta, a koje uključuju korisnika).

6

Zašto odabrati Omega Software?

N

Vjeran partner

Omega Software će od samog početka biti vaš vjeran partner. Uvest ćemo vas u program, detaljno opisati Dynamics 365 te potrebne korake za implementaciju istog u vašoj tvrtki. Naši stručnjaci će vam uvijek biti na raspolaganju za sva pitanja.

N

Profesionalnost

Pomoći ćemo vam u obuci korisnika kako bi cjelokupni proces uvođenja ovog ERP rješenja prošao glatko i u okviru dogovorenog roka. Profesionalnost Omega Software tima je garancija sigurne i uspješne implementacije Dynamics 365 rješenja.

Želite unaprijediti svoje poslovanje sigurnim i provjerenim rješenjem?

Pregledajte ostale značajke Microsoft Dynamics 365 Business Centrala: